Szójapácban - Utolsó kommentek
blfr4@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://szojapacban.blog.hu/2019/03/07/szojatermekek_japanban/full_commentlist/1#c36866452
Válasz erre: Tofu és társai- Hagyományos japán szójatermékek I.
2019-03-09T14:19:05+01:00
2019-03-09T14:19:05+01:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
Kóstold meg és utána beszéljünk róla... a japán tofu egyi felsorolt állagot sem hozza.
https://szojapacban.blog.hu/2019/03/07/szojatermekek_japanban/full_commentlist/1#c36865950
Válasz erre: Tofu és társai- Hagyományos japán szójatermékek I.
2019-03-09T12:22:24+01:00
2019-03-09T12:22:24+01:00
Bkkzol
http://blog.hu/user/1301680
Thaiföldön éltem sokáig, mostanában Kínába megyek rendszeresen. Valóban nem ettem még japán tofut. <br />
Az ízesítetlen tofunak milyen íze van? Eddig vagy a szivacs állagú (fehér) vagy a zselés állagú (sárgás) tofuval találkoztam.... illetve sűrű félkemény valamiket.... ennek mindnek pont egyforma semmilyen íze volt. Foglalta a helyet az ételben.
https://szojapacban.blog.hu/2019/03/07/szojatermekek_japanban/full_commentlist/1#c36865530
Válasz erre: Tofu és társai- Hagyományos japán szójatermékek I.
2019-03-09T10:35:15+01:00
2019-03-09T10:35:15+01:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
<a href="https://szojapacban.blog.hu/2019/03/07/szojatermekek_japanban?full_commentlist=1#c36865316" class="reply_nick_1301680" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 36865316 );">@Bkkzol</a>: Nem foglak győzködni, meg az ízlésen nem lehet vitatkozni. Én már elég régóta eszem tofut (hússal is) elsősorban ázsiai ételekben kedvelem. Húspótlóként "töltelék ételként" nyugati fogásokban pedig sosem fogyasztom, mert nem szeretem. Azt a tofut amit Magyarországon, Európában, Amerikában eszel, veszel nem lehet öszehasonlítani azzal amit Ázsiában, elsősorban Japánban lehet kapni. Itt nemigen látsz fűszerezett ízesített tofut, mert ezt a minőséget nem kell ízesíteni és alapvetően más jellegű a konyha.Ha egy ázsiai a Japánban kapható átlag 100 jenes snack kolbász alapján ítélné meg a kolbászokat, akkor megérteném, ha azt mondaná, hogy nem szereti a kolbászt. Ez ilyen.
https://szojapacban.blog.hu/2019/03/07/szojatermekek_japanban/full_commentlist/1#c36865316
Válasz erre: Tofu és társai- Hagyományos japán szójatermékek I.
2019-03-09T09:45:38+01:00
2019-03-09T09:45:38+01:00
Bkkzol
http://blog.hu/user/1301680
Finom tofu?! Vicces. Alapvetően bármilyen formában íztelen, jellegtelen töltelék élelmiszer.... persze egy kis fűszerrel, zöldségekkel , olajokkal ki lehet belőle csikarni valami kis élvezeti értéket.
https://szojapacban.blog.hu/2019/03/07/szojatermekek_japanban/full_commentlist/1#c36864114
Válasz erre: Tofu és társai- Hagyományos japán szójatermékek I.
2019-03-08T21:45:29+01:00
2019-03-08T21:45:29+01:00
bloody.rain
http://blog.hu/user/1255627
Itt Kaliforniában egy érdekes bolt a "99 Ranch Market" ami amerikai hangzású nevével ellentétben kínai, és elsősorban a kinai származású lakosság fogyasztására alapozza választékát, de bárki vegetáriánusnak egy egzotikus paradicsom (persze a húsevőknek is!). Nekem a kedvencem a tofus hűtőpult ami kb 10 méter hosszú. Az alap-tofuk közül minimum egy tucat fajta kapható a lágytól a keményig - nekem most két doboz kemény van a hűtőben. Az ára nagyon kedvező, a kb nettó félkilósé 1.6 dollár (+7%adó), bár van ettől kicsit drágább és kicsit olcsóbb is - sokáig kedvencem vot a frissen készitett tofu amit 1.3 dolllárért adtak fóliába csomagolva. Ezek az alsó polcokon vannak mint olcsó alaptermékek,, felette az összetettebb (és kicsit drágább) tofuk számomra végtelen fajtája, zöldséges, füstölt, meg fogalmam sincs mifélék, én csak az alapverziót vásárlom, bár érdemes lenne végigpróbálni, hiszen a tofunak alapból elég semleges íze van, bőven elfér bele a fűszerezés amihez leginkább indiai fűszereket szoktam venni az indiaiak boltjában. Tulajdonképpen a tofu nem teljesen passzol az étkezési profilomba, de néha a változatosság kedvéért veszek egy dobozzal ami minimum egy hétig elég.
https://szojapacban.blog.hu/2013/11/20/hagyomanyos_kinai_sutemenyek/full_commentlist/1#c34005000
Válasz erre: Hagyományos kínai sütemények 1.
2017-10-24T14:10:23+02:00
2017-10-24T14:10:23+02:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
A karamellizált diót próbáltam meg egy kínai étteremben és a szerencsesütit, nagyon tudják a kínaiak, hogy mi a jó édesség titka, bár a thai édességeket is nagyon bírom<br />
<a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/penny-market">www.ujsagomat.hu/penny-market</a>
https://szojapacban.blog.hu/2017/07/17/a_szojaszosz_csodaja_629/full_commentlist/1#c33422045
Válasz erre: A szójaszósz csodája
2017-07-18T15:19:34+02:00
2017-07-18T15:19:34+02:00
japancuccok
http://blog.hu/user/1261457
<a href="http://szojapacban.blog.hu/2017/07/17/a_szojaszosz_csodaja_629?full_commentlist=1#c33421985" class="reply_nick_386414" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33421985 );">@Anchan86</a>: Köszönöm a válaszod. Hajrá a szojaszószhoz ^^)/ <br />
Van itt bőven kommentelo hátha köztük lesz valaki aki már készített szojaszószt. Köszönöm a segítséget ^^)/ előre is.
https://szojapacban.blog.hu/2017/07/17/a_szojaszosz_csodaja_629/full_commentlist/1#c33421985
Válasz erre: A szójaszósz csodája
2017-07-18T15:12:20+02:00
2017-07-18T15:12:20+02:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
<a href="http://szojapacban.blog.hu/2017/07/17/a_szojaszosz_csodaja_629?full_commentlist=1#c33421785" class="reply_nick_1261457" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33421785 );">@japancuccok</a>: Ismerem a műsort, èrdekes. De sajnos nem ismerek ilyen embert. Az otthoni szójaszósz kotyvasztáshoz viszont most megjött a kedvem...
https://szojapacban.blog.hu/2017/07/17/a_szojaszosz_csodaja_629/full_commentlist/1#c33421785
Válasz erre: A szójaszósz csodája
2017-07-18T14:40:17+02:00
2017-07-18T14:40:17+02:00
japancuccok
http://blog.hu/user/1261457
<a href="http://szojapacban.blog.hu/2017/07/17/a_szojaszosz_csodaja_629?full_commentlist=1#c33421753" class="reply_nick_386414" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33421753 );">@Anchan86</a>: Kedves Anchan86 <br />
Köszönöm a válaszod, a többi cikket olvasva rajottem hogy kint élsz " ^^)/ Elnézést. Csupán a Sekai! Nippon ikitai hito Ouendan című japán műsorba keresek olyan személyeket akik próbáltak már szojaszószt készíteni hazánkban és még nem jártak Japánban. Lenne lehetőség kijutni a TV jóvoltából és tovább kutatni a szojaszósz készítéssel kapcsolatban ^^)/ <br />
Ha esetleg ismersz olyan embert aki itthon ilyennel foglalkozik és még nem járt Japánban kérlek írd meg :) Köszönettel <br />
Tamás Attila
https://szojapacban.blog.hu/2017/07/17/a_szojaszosz_csodaja_629/full_commentlist/1#c33421775
Válasz erre: A szójaszósz csodája
2017-07-18T14:38:29+02:00
2017-07-18T14:38:29+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://szojapacban.blog.hu/2017/07/17/a_szojaszosz_csodaja_629?full_commentlist=1#c33421717" class="reply_nick_386414" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33421717 );">@Anchan86</a>: <br />
Köszi. Igen, sejtettem, hogy az okara teljesen más. Arról is itt olvastam. :o)
https://szojapacban.blog.hu/2017/07/17/a_szojaszosz_csodaja_629/full_commentlist/1#c33421753
Válasz erre: A szójaszósz csodája
2017-07-18T14:34:42+02:00
2017-07-18T14:34:42+02:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
<a href="http://szojapacban.blog.hu/2017/07/17/a_szojaszosz_csodaja_629?full_commentlist=1#c33421473" class="reply_nick_1261457" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33421473 );">@japancuccok</a>: Èn Japànban èlek közel egy ève. A könyvet olvastam a mùzeumot meglàtogattam, ahogy le is ìrtam a cikkben, nem is èrtem a kèrdèst... Szòjaszòszt senki sem kèszìt otthon Japànban sem, ez ahhoz picit bonyolult, de miszòt ès moromit kèszìtettem màr a japàn anyòsommal.
https://szojapacban.blog.hu/2017/07/17/a_szojaszosz_csodaja_629/full_commentlist/1#c33421717
Válasz erre: A szójaszósz csodája
2017-07-18T14:29:11+02:00
2017-07-18T14:29:11+02:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
<a href="http://szojapacban.blog.hu/2017/07/17/a_szojaszosz_csodaja_629?full_commentlist=1#c33421447" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33421447 );">@Attilajukkaja</a>: Az okara a szòjatej keszìtès mellèktermèke (a szòjàt beàztatjàk, megfőzik, ès vìzzel összeturmixoljàk, majd leszűrik ès leprèselik). A kiprèselt moromi tovàbbi felhasznàlàsànak utàna kell nèznem.
https://szojapacban.blog.hu/2017/07/17/a_szojaszosz_csodaja_629/full_commentlist/1#c33421473
Válasz erre: A szójaszósz csodája
2017-07-18T13:50:03+02:00
2017-07-18T13:50:03+02:00
japancuccok
http://blog.hu/user/1261457
Kedves Anchan86!<br />
<br />
Érdeklődnék hogy személyesen voltál kint japánban és úgy írtad ezt a beszámolót vagy a lenti forrásokból fordítottál? Apropó szojaszószt próbáltál már készíteni? Az érdeklődésem tárgya Japán TV műsorral kapcsolatos, örülnék ha fel tudnám venni veled a kapcsolatot. Üdv Tamás Attila japancuccok.com kukac gmail pont com :)
https://szojapacban.blog.hu/2017/07/17/a_szojaszosz_csodaja_629/full_commentlist/1#c33421447
Válasz erre: A szójaszósz csodája
2017-07-18T13:47:20+02:00
2017-07-18T13:47:20+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
Nagyon érdekes poszt és nagyon jó az egész blog. Gratulálok hozzá! :o)<br />
A moromi kipréselése után vajon mit csinálnak a maradék "száraz" anyaggal? Biztosan nem dobják ki. De azt hiszem, ez nem az az okara, amiről szintén írtál, ugye?
https://szojapacban.blog.hu/2017/07/17/a_szojaszosz_csodaja_629/full_commentlist/1#c33418945
Válasz erre: A szójaszósz csodája
2017-07-18T02:20:38+02:00
2017-07-18T02:20:38+02:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
<a href="http://szojapacban.blog.hu/2017/07/17/a_szojaszosz_csodaja_629?full_commentlist=1#c33417663" class="reply_nick_1061886" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33417663 );">@Intimitás Gourmet</a>: Nehéz elmondani, hogy miben más egy "high end" szójaszósz, de kb.: a prémium szálas kínai és japán teák és a filteres jó példa. Hasonló de teljesen más, egy összehasonlíthatatlanul szélesebb ízskálán mozog a minőségi "kisüzemi" szójaszósz. És ezt tényleg hagyni kell kibontakozni, egyszerű, megszokott alapanyagokon tesztelni.
https://szojapacban.blog.hu/2017/07/17/a_szojaszosz_csodaja_629/full_commentlist/1#c33418933
Válasz erre: A szójaszósz csodája
2017-07-18T02:12:49+02:00
2017-07-18T02:12:49+02:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
<a href="http://szojapacban.blog.hu/2017/07/17/a_szojaszosz_csodaja_629?full_commentlist=1#c33417663" class="reply_nick_1061886" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33417663 );">@Intimitás Gourmet</a>: Sajnos pont a 2011-ben atomkatasztrófát elszenvedett Fukusima megye volt Japán legjelentősebb szójatermesztő vidéke. Azóta még kevesebb minőségi szójabab áll országon belül rendelkezésre. Ettől függetlenül persze nem lehetetlen hozzájutni...
https://szojapacban.blog.hu/2017/07/17/a_szojaszosz_csodaja_629/full_commentlist/1#c33417663
Válasz erre: A szójaszósz csodája
2017-07-17T19:29:03+02:00
2017-07-17T19:29:03+02:00
Intimitás Gourmet
http://blog.hu/user/1061886
azért egy teljesen japán szószt megkóstolnék egyszer, miben adhat mást
https://szojapacban.blog.hu/2017/03/06/a_szaken_tul_igy_isznak_a_japanok/full_commentlist/1#c32585987
Válasz erre: Italozás Japánban- Útmutató a japán szeszekhez
2017-03-06T22:44:22+01:00
2017-03-06T22:44:22+01:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
<a href="http://szojapacban.blog.hu/2017/03/06/a_szaken_tul_igy_isznak_a_japanok?full_commentlist=1#c32585179" class="reply_nick_771690" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32585179 );">@Who111</a>: Egy ideig valamiért nem jelenítette meg a rendszer, de már látható elvileg. Amúgy a szakén kívül igen, ez az egyetlen tradicionális piájuk. Kínából jött át a szeszkultúra ott is főleg rizsbor van meg gabonapárlat. A többi nyugati dolog...
https://szojapacban.blog.hu/2017/03/06/a_szaken_tul_igy_isznak_a_japanok/full_commentlist/1#c32585969
Válasz erre: Italozás Japánban- Útmutató a japán szeszekhez
2017-03-06T22:41:49+01:00
2017-03-06T22:41:49+01:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
<a href="http://szojapacban.blog.hu/2017/03/06/a_szaken_tul_igy_isznak_a_japanok?full_commentlist=1#c32584841" class="reply_nick_520510" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32584841 );">@toportyánféreg</a>: jó étvágyat a higítóhoz, ez nem az.<br />
Nem sorozat, ennyi volt.
https://szojapacban.blog.hu/2017/03/06/a_szaken_tul_igy_isznak_a_japanok/full_commentlist/1#c32585179
Válasz erre: Italozás Japánban- Útmutató a japán szeszekhez
2017-03-06T20:47:04+01:00
2017-03-06T20:47:04+01:00
Who111
http://blog.hu/user/771690
Igazából megtudtam pár dolgot erról a sócsu -ról vagy miről. Ennyi az összes alkoholos italuk? Vagy lemaradtam valamiről?
https://szojapacban.blog.hu/2017/03/06/a_szaken_tul_igy_isznak_a_japanok/full_commentlist/1#c32584841
Válasz erre: Italozás Japánban- Útmutató a japán szeszekhez
2017-03-06T20:06:22+01:00
2017-03-06T20:06:22+01:00
ez egy sorozat lesz?<br />
a "hígítós" kép nagyon ott van
https://szojapacban.blog.hu/2016/06/22/oszaka_legjobb_kesboltja_sakai_ichimonji_mitsuhide/full_commentlist/1#c30659150
Válasz erre: Oszaka legjobb késboltja: Icsimondzsi Csúki
2016-06-27T10:28:23+02:00
2016-06-27T10:28:23+02:00
protézisesh
http://blog.hu/user/647466
<a href="http://szojapacban.blog.hu/2016/06/22/oszaka_legjobb_kesboltja_sakai_ichimonji_mitsuhide?full_commentlist=1#c30643644" class="reply_nick_386414" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30643644 );">@Anchan86</a>: na, így már olvasható, köszi!<br />
<br />
<a href="http://szojapacban.blog.hu/2016/06/22/oszaka_legjobb_kesboltja_sakai_ichimonji_mitsuhide?full_commentlist=1#c30642386" class="reply_nick_93833" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30642386 );">@ComLo</a>: a kis gödrök arra valók, hogy amit szeletelsz vele, az ne tapadjon rá a pengére.
https://szojapacban.blog.hu/2016/06/22/oszaka_legjobb_kesboltja_sakai_ichimonji_mitsuhide/full_commentlist/1#c30643660
Válasz erre: Oszaka legjobb késboltja: Icsimondzsi Csúki
2016-06-24T22:59:42+02:00
2016-06-24T22:59:42+02:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
<a href="http://szojapacban.blog.hu/2016/06/22/oszaka_legjobb_kesboltja_sakai_ichimonji_mitsuhide?full_commentlist=1#c30642386" class="reply_nick_93833" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30642386 );">@ComLo</a>: <br />
A haramdik bekezdés második sorában van egy hiperlink ami egy régebbi blogposztra mutat. Kattintsd le, talán választ kapsz a kérdésedre! ;)
https://szojapacban.blog.hu/2016/06/22/oszaka_legjobb_kesboltja_sakai_ichimonji_mitsuhide/full_commentlist/1#c30643644
Válasz erre: Oszaka legjobb késboltja: Icsimondzsi Csúki
2016-06-24T22:56:40+02:00
2016-06-24T22:56:40+02:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
Köszönöm mindenkinek az építő kritikát, le is cseréltem a betűtípust egy olvashatóbbra. Hogy tetszik?
https://szojapacban.blog.hu/2016/06/22/oszaka_legjobb_kesboltja_sakai_ichimonji_mitsuhide/full_commentlist/1#c30642386
Válasz erre: Oszaka legjobb késboltja: Icsimondzsi Csúki
2016-06-24T19:56:49+02:00
2016-06-24T19:56:49+02:00
ComLo
http://blog.hu/user/93833
Csatlakozom az elöttem szólókhoz, de nekem a leginkább a karakterek folytak egybe. Egyébként nagyon érdekes írás, jók a képek :-) .<br />
<br />
H esetleg hozzáértő olvassa ezt: mi a különbség a hagyományos shéf kés (élénél ívelt) és a japán shéf kés (pengéje leginkább egyenes és a "háta" görbe) között? Van annak valami fukciója, hogy az utóbbiakon rendszeresen vannak "kis gödrök" a kés felületén?
https://szojapacban.blog.hu/2016/06/22/oszaka_legjobb_kesboltja_sakai_ichimonji_mitsuhide/full_commentlist/1#c30639136
Válasz erre: Oszaka legjobb késboltja: Icsimondzsi Csúki
2016-06-24T12:34:14+02:00
2016-06-24T12:34:14+02:00
NastroAzzurro
http://blog.hu/user/401288
olvashatatlan az egész... amúgy jók a kések :)
https://szojapacban.blog.hu/2016/06/22/oszaka_legjobb_kesboltja_sakai_ichimonji_mitsuhide/full_commentlist/1#c30638810
Válasz erre: Oszaka legjobb késboltja: Icsimondzsi Csúki
2016-06-24T11:46:22+02:00
2016-06-24T11:46:22+02:00
protézisesh
http://blog.hu/user/647466
választhatnál másik template-t, szinte olvashatatlan a fehér háttéren a halványszürke betű :(
https://szojapacban.blog.hu/2012/08/11/japan_pengek/full_commentlist/1#c29925278
Válasz erre: Japán kések
2016-04-04T09:27:22+02:00
2016-04-04T09:27:22+02:00
baliquez
http://blog.hu/user/35011
Nem a fém színe miatt hanem azért hívják fehér és kék acélnak mert az egyik acélblokk fehér, a másik kék papírba van csomagolva mikor megérkezik a kovácsműhelybe.<br />
Szasimihez amúgy a fuguhiki sokkal jobb eszköz mint a yanagi, ami nigiri-re való szeletek vágására tökéletes. Keményebb húsú jószágokat (polip, tintahal) takohiki-vel jó vagdalni, makit pedig sushikiri-vel, ami hasonlít a kínai bárdra csak szép hasas ívű a vágóéle.
https://szojapacban.blog.hu/2014/09/25/wonton_leves_kina/full_commentlist/1#c24569965
Válasz erre: Wonton - Kína levesbe töltve
2014-09-26T16:14:46+02:00
2014-09-26T16:14:46+02:00
Tina Recept
http://blog.hu/user/806924
Kedves webmester,<br />
<br />
Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, <a rel="nofollow" href="http://www.mytaste.hu">www.mytaste.hu</a> ahol a felhasználók válogathatnak több mint 115 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.<br />
<br />
Mytaste.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.<br />
<br />
Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.<br />
<br />
Üdvözlettel,<br />
Tünde<br />
info@mytaste.hu
https://szojapacban.blog.hu/2014/09/25/wonton_leves_kina/full_commentlist/1#c24566755
Válasz erre: Wonton - Kína levesbe töltve
2014-09-26T09:05:26+02:00
2014-09-26T09:05:26+02:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
Majdhogynem. Igazából ezt is a kínaiak találták fel, és mire átkerült Európába átalakult.
https://szojapacban.blog.hu/2014/09/25/wonton_leves_kina/full_commentlist/1#c24563835
Válasz erre: Wonton - Kína levesbe töltve
2014-09-25T19:56:11+02:00
2014-09-25T19:56:11+02:00
killercsiga
http://blog.hu/user/19569
Ez most akkor ugyanaz mint a ravioli?
https://szojapacban.blog.hu/2012/08/11/japan_pengek/full_commentlist/1#c22705666
Válasz erre: Japán kések
2014-04-26T11:18:37+02:00
2014-04-26T11:18:37+02:00
Hepci
http://blog.hu/user/85695
Gondolom, már nem azt látom, amit az előttem szólók...<br />
Azért hozzátenném, hogy fényképről nem mindig lehet elkülöníteni az egyes típusokat, az élezés és az anyagvastagság kevésbé látható.<br />
A négy yanagi felirattal ellátott kés közül pl. a harmadikat valószínűleg nem neveznék yanagi(bá)nak, mivel európai, szimmetrikus élezésű. Az ilyet inkább sujihikinek szokták hívni.<br />
Még egy apróság: az anyagok kombinálásának célja nem a rugalmasság fokozása, a több acélt tartalmazó pengék ugyanis elég rugalmatlanok (meghajlítva könnyen úgy maradnak). Inkább a rozsdásodás részleges csökkentése és a könnyebb fenhetőség, valamint az alacsonyabb ár elérése motiválhatja a gyártókat, az eleve csak rozsdamentes komponenseket tartalmazó pengéknél pedig leginkább esztétikai (damaszkolás). A gyártás módja nem klasszikus kovácsolás, a damaszkolt pengéket nem úgy hajtogatják át, mint régen a kardokat.
https://szojapacban.blog.hu/2013/12/14/qing_zheng_yu_sajat_leveben_parolt_hal/full_commentlist/1#c22485105
Válasz erre: Qing Zheng Yu - Saját levében párolt hal
2014-04-13T11:06:15+02:00
2014-04-13T11:06:15+02:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
<a href="http://szojapacban.blog.hu/2013/12/14/qing_zheng_yu_sajat_leveben_parolt_hal?fullcommentlist=1#c21783085" class="reply_nick_86519" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21783085 );">@motoroskonyhaja</a>: Örülök hogy ízlett, ez egy nagyon finom, egyszerű és egészséges étel,mi is nagyon szeretjük!
https://szojapacban.blog.hu/2013/12/14/qing_zheng_yu_sajat_leveben_parolt_hal/full_commentlist/1#c22485081
Válasz erre: Qing Zheng Yu - Saját levében párolt hal
2014-04-13T11:02:12+02:00
2014-04-13T11:02:12+02:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
<a href="http://szojapacban.blog.hu/2013/12/14/qing_zheng_yu_sajat_leveben_parolt_hal?fullcommentlist=1#c22195205" class="reply_nick_782451" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 22195205 );">@A fickó</a>: Ehhez az ételhez van egy külön szósz (蒸鱼豉油). Lee Kum Kee cég termékének, ami nálunk is kapható ez a neve: seasoned soy sauce for seafoods.
https://szojapacban.blog.hu/2014/04/04/az_igazi_szecsuani_konyha/full_commentlist/1#c22231284
Válasz erre: A szecsuáni konyha legizgalmasabb ételei
2014-04-06T10:11:13+02:00
2014-04-06T10:11:13+02:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
Köszönjük! Igyekszünk színvonalas, egyedi dolgot csinálni!
https://szojapacban.blog.hu/2013/12/14/qing_zheng_yu_sajat_leveben_parolt_hal/full_commentlist/1#c22195205
Válasz erre: Qing Zheng Yu - Saját levében párolt hal
2014-04-05T14:53:24+02:00
2014-04-05T14:53:24+02:00
A fickó
http://blog.hu/user/782451
Nagyon jó így a hal, én a tengeri süllőre szavazok a legfinomabb és szálkamentes. Sokat ettem ilyet Kínában, de ott általában elég szálkás halakból készítették. A gyömbér és a hal nagyon jó együtt. Én általában sütöm, vagy grillezem a halat, nem párolom és a végén forrón öntöm rá a fűszeres levet, majd megszórom finom szálasra vágott újhagymával és chilivel. A fűszeres lébe is teszek kevés chilit. A legjobb frissen készült jázminrizzsel. Ízesített szójaszósz alatt mit értesz? Nekem rák ízesítésű szójaszószom van, amit Kínából hoztam, a legdrágább volt - persze ottani viszonylatban. Amúgy csak pár száz forint fél liter, de eszméletlen finom. Azóta,onnan hozatom. Nem tudom itthon lehet-e kapni ilyen minőségűt. Ja, és jó a blogod, nagyon szeretem a japán ételeket is, de sajnos ritkán készítek.
https://szojapacban.blog.hu/2014/04/04/az_igazi_szecsuani_konyha/full_commentlist/1#c22194859
Válasz erre: A szecsuáni konyha legizgalmasabb ételei
2014-04-05T13:32:05+02:00
2014-04-05T13:32:05+02:00
Csekkliszt#10
http://blog.hu/user/849350
Köszi a tippet. Szuper a blog es a képek. Jo ötlet volt a rizsfőzéssel indítani - anno:-)
https://szojapacban.blog.hu/2013/12/14/qing_zheng_yu_sajat_leveben_parolt_hal/full_commentlist/1#c21783085
Válasz erre: Qing Zheng Yu - Saját levében párolt hal
2014-02-26T11:18:24+01:00
2014-02-26T11:18:24+01:00
motoroskonyhaja
http://blog.hu/user/86519
<a href="http://szojapacban.blog.hu/2013/12/14/qing_zheng_yu_sajat_leveben_parolt_hal?fullcommentlist=1#c21781923" class="reply_nick_386414" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21781923 );">@Anchan86</a>: Nagyon finom lett, köszönöm a receptet!!!!<br />
Mivel kínai rizsborom nem volt itthon én mirinnel helyettesítettem (tudom, most majd kapok a fejemre....:) fekete rizsecet és szójaszósz viszont alap nálam.<br />
Kicsit féltem a póréhagyma mennyiségétől, de eszméletlen finom lett. Köszönöm szépen!
https://szojapacban.blog.hu/2013/12/14/qing_zheng_yu_sajat_leveben_parolt_hal/full_commentlist/1#c21781923
Válasz erre: Qing Zheng Yu - Saját levében párolt hal
2014-02-26T08:30:35+01:00
2014-02-26T08:30:35+01:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
<a href="http://szojapacban.blog.hu/2013/12/14/qing_zheng_yu_sajat_leveben_parolt_hal?fullcommentlist=1#c21774894" class="reply_nick_86519" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21774894 );">@motoroskonyhaja</a>: Mindenkeppen!
https://szojapacban.blog.hu/2013/12/14/qing_zheng_yu_sajat_leveben_parolt_hal/full_commentlist/1#c21774894
Válasz erre: Qing Zheng Yu - Saját levében párolt hal
2014-02-25T10:36:35+01:00
2014-02-25T10:36:35+01:00
motoroskonyhaja
http://blog.hu/user/86519
Ma elkészítem :) Igaz, francia tőkehalat fogok hozzá használni pisztráng helyett, de azt írtad bármilyen kistestű halból elkészíthető. Majd referálok az eredményről.
https://szojapacban.blog.hu/2013/07/12/legjobb_azsiai_ettermek_becsben/full_commentlist/1#c20374903
Válasz erre: Legjobb ázsiai éttermek Bécsben 1.
2013-08-09T19:07:29+02:00
2013-08-09T19:07:29+02:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
Valószínűleg te is bulgogit ettél, ez egy nagyon híres koreai ételtipus. Japánban is népszerű, oda is a koreaiak hozták be és úgy hívják, hogy jakiniku. Egyébként Ázsiában sokfajta étel készül az asztalon, frissen a vendégek saját keze által, ami egyfajta játék is és növeli az élvezeti értéket, különleges élményt nyújtva. Itthon is divatba lehetne hozni hasonlót!
https://szojapacban.blog.hu/2013/07/12/legjobb_azsiai_ettermek_becsben/full_commentlist/1#c20373634
Válasz erre: Legjobb ázsiai éttermek Bécsben 1.
2013-08-09T15:08:48+02:00
2013-08-09T15:08:48+02:00
Anselmo
http://blog.hu/user/238466
Úgy látszik a koreai vendéglőkben divat hogy az ember maga süsse/főzze meg az ételt. Én egyetlen koreai vendéglőben voltam életemben (pont nem Koreában, hanem Kínában :D), és az volt a legnagyobb mutatványuk, hogy nyers hússzeleteket meg halat meg rákot hoztak, és nekem kellett megfőzni egy kis fazékban. Puccos helynek számított a környéken. És ott ettem először pálcikával, az étel fele természetesen az abroszon landolt :)
https://szojapacban.blog.hu/2013/07/31/legjobb_azsiai_etttermek_becsben/full_commentlist/1#c20323179
Válasz erre: Legjobb ázsiai éttermek Bécsben 2.
2013-08-01T09:27:42+02:00
2013-08-01T09:27:42+02:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
Kedves belgabela!<br />
Azt hiszem mivel mi magyarok csak a szomszédból jövünk, nagyjából ismerős a hagyományos konyha kint, és a legtöbben már voltak is párszor.Persze Bécsben mindenki azt eszik amit szeretne, lehet mindig fehér kolbászt meg bécsi szeletet is természetesen. Mi arra voltunk kíváncsiak, hogy aki ott is kipróbálná az ázsiait, az hova menjen.Mivel kint már lassan a restiben is lehet szusit kapni, gondoltuk nyújtunk hozzá egy kis segítséget. Amúgy zongorázni lehet a különbséget a jobb és rosszabb helyek,valamint a magyar hype és a kinti között...<br />
Az fenti kínai étterem már 1992-ben nyert Gault Millau díjat, ezt mondjuk kevés étterem -nem beszélve az ázsiaiakról- mondhatja el magáról itthon. Ha gondolod elküldhetem, mert befotóztam, kint volt a falon.<br />
Egyébként mi is szívesebben mentünk volna Ázsiába, de hát idén így jött ki, és gondolom nem csak nekünk...
https://szojapacban.blog.hu/2013/07/31/legjobb_azsiai_etttermek_becsben/full_commentlist/1#c20322676
Válasz erre: Legjobb ázsiai éttermek Bécsben 2.
2013-08-01T07:26:48+02:00
2013-08-01T07:26:48+02:00
nagypapi
http://blog.hu/user/39965
<a href="http://szojapacban.blog.hu/2013/07/31/legjobb_azsiai_etttermek_becsben?fullcommentlist=1#c20322499" class="reply_nick_805495" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20322499 );">@belgabela</a>: egyetértek, Hanoi sokkal közelebb van, mint Bécs :)
https://szojapacban.blog.hu/2013/07/31/legjobb_azsiai_etttermek_becsben/full_commentlist/1#c20322499
Válasz erre: Legjobb ázsiai éttermek Bécsben 2.
2013-08-01T04:40:44+02:00
2013-08-01T04:40:44+02:00
belgabela
http://blog.hu/user/805495
És Bécsben miért éppen ázsiait enne a turista? Én ázsiait inkább Ázsiában ennék.
https://szojapacban.blog.hu/2012/08/11/japan_pengek/full_commentlist/1#c20247446
Válasz erre: Japán kések
2013-07-19T19:34:05+02:00
2013-07-19T19:34:05+02:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
Kedves Chriso! Be kell ismernünk, meglehet hogy ezek inkább gyuto kések, nekünk csak ilyen van itthon, mivel a férjem ezekkel dolgozik nap mint nap. De a gyuto gyakorlatilag a santoku kés prototipusa és professzionális változata, mint azt a cikkben fentebb írtam. Élőben is alig észrevehető, elhanyagolható formai külömbségek vannak a két kés között -santokuból megszámlálhatatlanul sok típus van a piacon- funkciójuk pedig szinte azonos. Az usuba késsel nem értem mi a probléma, ennél a késtipusnál inkább a minőség és a kidolgozás adja a külömbséget a háztartási változathoz, a nakirihez képest.
https://szojapacban.blog.hu/2012/08/11/japan_pengek/full_commentlist/1#c20222194
Válasz erre: Japán kések
2013-07-16T23:16:25+02:00
2013-07-16T23:16:25+02:00
Chriso
http://blog.hu/user/809209
Sziasztok!<br />
<br />
Pedig igaza van Ikkyunak.<br />
A képen 3 gyuto van nem santoku. A santoku tömzsibb, kicsit magasabb a penge, általában 165-180 mm pengehosszúságú, a vastagsága mindkettőnek 2-3 mm. A gyuto az európai szakácskések japán megfelelője, csak a hegye lefelé ívelő az európaiakkal ellentétben. Mégegy képfelirat nem stimmel: Az usuba feliratú képen egy nakiri látható. Az usuba egy oldalról élezett, a nakiri pedig szimmetrikus. Az usuba alapesetben jobb oldalról élezett (kivéve, ha balost kérsz +50% felárért), az eleje is köszörült, szögletesebb mint a nakiri, szabályos téglalap alakú, kivéve a kamagata-usuba, mert az elöl lefelé kerekített. Itt van két link, ahol bemutatják az összes egy- és kétoldalas élezésű japán szakácskést és elmondják a különbségeket is.<br />
<a rel="nofollow" href="http://www.youtube.com/watch?v=ieHxW1RAEm0">www.youtube.com/watch?v=ieHxW1RAEm0</a><br />
<a rel="nofollow" href="http://www.youtube.com/watch?v=RZrmHOz5LAE">www.youtube.com/watch?v=RZrmHOz5LAE</a>
https://szojapacban.blog.hu/2012/08/11/japan_pengek/full_commentlist/1#c19204237
Válasz erre: Japán kések
2013-03-07T09:29:12+01:00
2013-03-07T09:29:12+01:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
Nézd a két kés között a jelentős különbség nem a csúcs kiképzésében van, hanem a penge vastagságában. A debáé majdnem olyan vastag, mint nálunk egy bárd! Bár a santokunál gyakori a lekerekített csúcs, de nem feltétel. <br />
Egyébként mivel ezek a kések mindennapi használatban vannak, nyilván kopottabbak a hagyományos köszörűköves élezés miatt mint, egy frissen vásárolt darab, ezért az ív is tompább. A képen tehát a helyükön vannak.
https://szojapacban.blog.hu/2012/08/11/japan_pengek/full_commentlist/1#c19201785
Válasz erre: Japán kések
2013-03-06T20:14:31+01:00
2013-03-06T20:14:31+01:00
Ikkyu
http://blog.hu/user/318866
Lehet, hogy félreérthető voltam. Nem a deba képre gondoltam, hogy rossz helyen van, hanem, eddig úgy tudtam, hogy ez a santoku: <br />
<a rel="nofollow" href="http://1.bp.blogspot.com/-258NgQNXO9c/Tcq5nZpjlRI/AAAAAAAAA8I/4_TRenotIx0/s1600/kanetsugu_pm-03.jpg">1.bp.blogspot.com/-258NgQNXO9c/Tcq5nZpjlRI/AAAAAAAAA8I/4_TRenotIx0/s1600/kanetsugu_pm-03.jpg</a><br />
Hasonlít a debára, de nem hasonlít a te (santoku) fényképedre. Most már tényleg nem értem! :(
https://szojapacban.blog.hu/2012/08/11/japan_pengek/full_commentlist/1#c19178234
Válasz erre: Japán kések
2013-03-03T02:45:45+01:00
2013-03-03T02:45:45+01:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
Szia! Minden kép a helyén van, nem történt hiba. Bár elég hasonló a deba és a santoku kés, közelebbről megvizsgálva jelentős külöbségek tapasztalhatók elsősorban a penge vastagságában, illetve az élezésben, hiszen a santoku általában kétoldali élezést kap.<br />
Köszi a hozzászólást és ne haragudj a megkésett válaszért.
https://szojapacban.blog.hu/2012/08/11/japan_pengek/full_commentlist/1#c19124812
Válasz erre: Japán kések
2013-02-24T18:45:51+01:00
2013-02-24T18:45:51+01:00
Ikkyu
http://blog.hu/user/318866
Nagyon tetszik a blogod, de egy kérdésem lenne. Biztos, hogy a santokunál jó kép van? Nem a lekerekített végű a santoku?
https://szojapacban.blog.hu/2012/06/22/mugicha/full_commentlist/1#c17070692
Válasz erre: Mugicha- Jeges árpatea
2012-06-25T19:08:40+02:00
2012-06-25T19:08:40+02:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
A fehér teát kifelejtettem az előbbi felsorolásból és azt is hogy néhány a tealevélben található anyagnak enyhe antimikrobális hatása is van.
https://szojapacban.blog.hu/2012/06/22/mugicha/full_commentlist/1#c17070528
Válasz erre: Mugicha- Jeges árpatea
2012-06-25T18:46:54+02:00
2012-06-25T18:46:54+02:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
A kukorica teánál nem tudok hasonló hatásról, de annak is nagyon sok jó tulajdonsága van, pl.: cukorbetegségre, magas vérnyomásra és vesebetegségekre alkalmazzák. A zöld,oolong, fekete, vörös és puerh teáknak viszont van, mégpedig a tealevélben található fluorid miatt, illetve lúgosítja a száj PH értékét.A cukrozás és citromozás viszont elfedi ezeket az előnyöket.
https://szojapacban.blog.hu/2012/06/22/mugicha/full_commentlist/1#c17069666
Válasz erre: Mugicha- Jeges árpatea
2012-06-25T17:02:54+02:00
2012-06-25T17:02:54+02:00
wannee/mayaa/du/ yaru (törölt)
http://blog.hu/user/223079
"Ázsiában ízesítés nélkül isszák."<br />
<br />
Kivéve, ha már eleve ízesítve kapható :)) Pl van szőlős mugicsa is: <a rel="nofollow" href="http://www.mikuniyazengoro.com/fs/zen3928/97200048">www.mikuniyazengoro.com/fs/zen3928/97200048</a><br />
<br />
almás: <a rel="nofollow" href="http://www.mikuniyazengoro.com/fs/zen3928/fruit_barleytea/97200000">www.mikuniyazengoro.com/fs/zen3928/fruit_barleytea/97200000</a><br />
<br />
citromos: <a rel="nofollow" href="http://www.mikuniyazengoro.com/fs/zen3928/fruit_barleytea/97200055">www.mikuniyazengoro.com/fs/zen3928/fruit_barleytea/97200055</a>
https://szojapacban.blog.hu/2012/06/22/mugicha/full_commentlist/1#c17069531
Válasz erre: Mugicha- Jeges árpatea
2012-06-25T16:44:15+02:00
2012-06-25T16:44:15+02:00
Phie
http://blog.hu/user/647758
csak a maláta járul hozzá a szájhigiéniához, vagy a kukoricának is vannak ilyen hatásai?
https://szojapacban.blog.hu/2012/06/11/hiyashi_chuuka/full_commentlist/1#c16970065
Válasz erre: Hiyashi chuuka- 'Hideg kínai' tésztametélt
2012-06-12T07:40:15+02:00
2012-06-12T07:40:15+02:00
Phie
http://blog.hu/user/647758
de jó lenne ez most!
https://szojapacban.blog.hu/2012/05/26/wokban_sult_spenot/full_commentlist/1#c16836675
Válasz erre: Wokban sült spenót
2012-05-27T09:57:13+02:00
2012-05-27T09:57:13+02:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
Egészségedre!Kislányom is gond nélkül betolta...:) Ha gyerekeknek adjátok érdemes egy tiszta ollóval(!) kicsit összevágni,mert a hosszú levelek lenyelése gondot okozhat nekik.
https://szojapacban.blog.hu/2012/05/26/wokban_sult_spenot/full_commentlist/1#c16836090
Válasz erre: Wokban sült spenót
2012-05-27T02:40:09+02:00
2012-05-27T02:40:09+02:00
espelette
http://blog.hu/user/657451
nyamnyamnyammmm..magam részéről is!
https://szojapacban.blog.hu/2012/05/15/hiyayakko/full_commentlist/1#c16717165
Válasz erre: Hiyayakko
2012-05-20T14:25:32+02:00
2012-05-20T14:25:32+02:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
Akkor ne is késlekedj! készítsd el neki!:)
https://szojapacban.blog.hu/2012/05/15/hiyayakko/full_commentlist/1#c16713968
Válasz erre: Hiyayakko
2012-05-19T21:18:02+02:00
2012-05-19T21:18:02+02:00
Phie
http://blog.hu/user/647758
most meglátta a férjem véletlenül ezt a képet, és meg is rendelte :P
https://szojapacban.blog.hu/2012/05/13/tofu_korkep_es_hazi_tofukeszites/full_commentlist/1#c16636447
Válasz erre: Tofu körkép és házi tofukészítés
2012-05-14T17:28:39+02:00
2012-05-14T17:28:39+02:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
A szójabab szárazon kicsi, kerek, kb.zöldborsó nagyságú és sárgás-szürkés színű. Ha beáztatod világossárga lesz és kb. a háromszorosára nő. A mungbab picike és zöld, az adzuki kicsit nagyobb és sötétbordó színű. Töltök fel képet a kedvedért!:)
https://szojapacban.blog.hu/2012/05/13/tofu_korkep_es_hazi_tofukeszites/full_commentlist/1#c16635619
Válasz erre: Tofu körkép és házi tofukészítés
2012-05-14T15:51:16+02:00
2012-05-14T15:51:16+02:00
Phie
http://blog.hu/user/647758
Tudnál mutatni majd egy képet arról, hogy hogy néz ki az a szójabab, ami kell hozzá? Mármint nem az kell ugye, ami még zöld, hanem ami már barna? Amikor zöld még, akkor edamamenek hívjuk? és abból nem lehet csinálni, ugye?<br />
és a mungóbab, az meg az azuki? bocs a sok kérdésért, végül elég off-topik lett, de nagyon nehéz megkülönböztetnem őket néha...szívesen olvasnék erről is egy posztot :)
https://szojapacban.blog.hu/2012/05/01/tonkacu/full_commentlist/1#c16572244
Válasz erre: Tonkatsu- Japán rántott szelet
2012-05-07T01:10:14+02:00
2012-05-07T01:10:14+02:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
Nagyon örülök! :) Egészségetekre!:)))
https://szojapacban.blog.hu/2012/05/01/tonkacu/full_commentlist/1#c16570661
Válasz erre: Tonkatsu- Japán rántott szelet
2012-05-06T21:07:57+02:00
2012-05-06T21:07:57+02:00
Phie
http://blog.hu/user/647758
megcsináltam :) és a férjem imádta, főleg a szószt, azt mondta, tök ugyanaz, mint amit Koreában evett :DD nagyon köszi a receptet!!
https://szojapacban.blog.hu/2012/05/01/tonkacu/full_commentlist/1#c16563835
Válasz erre: Tonkatsu- Japán rántott szelet
2012-05-05T18:37:13+02:00
2012-05-05T18:37:13+02:00
enigma58
http://blog.hu/user/235347
Nem tudom lájkolni, pedig nagyon szeretném!
https://szojapacban.blog.hu/2012/05/01/tonkacu/full_commentlist/1#c16562633
Válasz erre: Tonkatsu- Japán rántott szelet
2012-05-05T15:06:04+02:00
2012-05-05T15:06:04+02:00
Phie
http://blog.hu/user/647758
köszi :) ma meg is vettem!
https://szojapacban.blog.hu/2012/05/01/tonkacu/full_commentlist/1#c16552531
Válasz erre: Tonkatsu- Japán rántott szelet
2012-05-04T09:43:41+02:00
2012-05-04T09:43:41+02:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
Én a Britsh Store-ban szoktam venni. De Pesten sok más delikátban kapható.A Fővám téri Ázsia boltban is láttam, de ott jóval drágábban.
https://szojapacban.blog.hu/2012/05/01/tonkacu/full_commentlist/1#c16551715
Válasz erre: Tonkatsu- Japán rántott szelet
2012-05-04T07:52:06+02:00
2012-05-04T07:52:06+02:00
Phie
http://blog.hu/user/647758
és elárulod, hogy hol lehet ilyet venni? nem találtam eddig...
https://szojapacban.blog.hu/2012/05/01/tonkacu/full_commentlist/1#c16537232
Válasz erre: Tonkatsu- Japán rántott szelet
2012-05-02T19:00:46+02:00
2012-05-02T19:00:46+02:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
Igen, Lea&Perrins az eredeti worchestershire szósz és sokkal kötelebb áll a japán szószok ízvilágához, mint pl a Heinz. Az utóbbiban szerintem túl hangsúlyos a szegfűbors és az mindent elnyom. Hatalmas a különbség a kettő között!
https://szojapacban.blog.hu/2012/05/01/tonkacu/full_commentlist/1#c16536795
Válasz erre: Tonkatsu- Japán rántott szelet
2012-05-02T18:05:56+02:00
2012-05-02T18:05:56+02:00
Phie
http://blog.hu/user/647758
Lehet, ez lesz hétvégén :) A Lea &Perrins finomabb, mint a többi?
https://szojapacban.blog.hu/2012/03/21/alapveto_izesitok_kinai_etelekhez/full_commentlist/1#c16146211
Válasz erre: Alapvető ízesítők kínai ételekhez
2012-03-21T09:39:28+01:00
2012-03-21T09:39:28+01:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
Igen, de még Kínán belül is hatalmasak a külömbségek.Ide most tényleg csak a nagyon esszenciális, illetve Nyugaton is népszerű ízesítők kerültek fel, de a lista végeláthatatlan. Mondjuk, alapvető ízesítőkben és alapanyagokban sok az átfedés is a Távol-Keleten, de sok dolog felhasználása és előállítása is átformálódott az évszázadok folyamán és országonként sajátos formát öltött. Ettől lesz nagyon izgalmas a dolog.:)
https://szojapacban.blog.hu/2012/03/21/alapveto_izesitok_kinai_etelekhez/full_commentlist/1#c16145394
Válasz erre: Alapvető ízesítők kínai ételekhez
2012-03-21T07:37:09+01:00
2012-03-21T07:37:09+01:00
Phie
http://blog.hu/user/647758
Hihetetlen, hogy mennyire másképp főzünk, más alapanyagokat használunk. Ez is azt mutatja, hogy a Távol-Keleten is hatalmas a különbség az egyes nemzetek konyhái között!
https://szojapacban.blog.hu/2012/02/13/mapo_tofu/full_commentlist/1#c15876760
Válasz erre: Mapo Tofu
2012-02-20T12:57:32+01:00
2012-02-20T12:57:32+01:00
Phie
http://blog.hu/user/647758
köszi szépen a választ :)
https://szojapacban.blog.hu/2012/02/13/mapo_tofu/full_commentlist/1#c15854939
Válasz erre: Mapo Tofu
2012-02-17T19:51:24+01:00
2012-02-17T19:51:24+01:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
Kedves Phie! Igen a kukorica keményítő a corn starch. Alapanyagán kívül semmi különbség nincs a kettő között. Tápiókából is készül keményítő, azt is használhatsz. Gyógynövény és bioboltokban jó áron(300-350ft) tudsz venni fél kilós kiszerelésben.
https://szojapacban.blog.hu/2012/02/13/mapo_tofu/full_commentlist/1#c15848417
Válasz erre: Mapo Tofu
2012-02-17T08:49:08+01:00
2012-02-17T08:49:08+01:00
Phie
http://blog.hu/user/647758
a kukoricakeményítő az az, amit corn starch-ként emlegetnek sok receptben? van különbség a kukorica és a burgonya keményítő közt?
https://szojapacban.blog.hu/2012/02/13/azsiai_stilusu_rizsfozes/full_commentlist/1#c15806764
Válasz erre: Ázsiai stílusú rizsfőzés
2012-02-13T12:08:20+01:00
2012-02-13T12:08:20+01:00
Anchan86
http://blog.hu/user/386414
A képen a rizs furikake nevezetű japán rizsfűszer keverékkel van meghintve. Ebből sok variáció létezik, ez saját keverésű és csupán pirított szezámmag, só, nori alga pehely és katsuobushi (füstölt és szárított halpehely)van. Ha szeretjük a rizst magában is falni, vagy éppen nem jut idő másra,jól jöhet, ha tartunk otthon egy kis furikake-t...:)
https://szojapacban.blog.hu/2012/02/13/azsiai_stilusu_rizsfozes/full_commentlist/1#c15805898
Válasz erre: Ázsiai stílusú rizsfőzés
2012-02-13T10:32:42+01:00
2012-02-13T10:32:42+01:00
Wágner Anna
http://blog.hu/user/610804
És az a gusztaság ott a tetején mi? Nem az ötujjas, hanem a zöldfűszer.