Yasai itame

 

A pirított zöldségek tálalása gyakori az ázsiai stílusú étkezéseknél.  Sokféle variáció létezhet  ; kerülhet bele cukorborsó ,mindenféle színű paprika, gomba, de néha még húsféleség is-szinte minden ami gyorsan átfő-. Ez az egyszerű változat népszerű lehet itthon is, mert a hozzávalók beszerzése és elkészítése  sem okoz majd gondot senkinek. Része lehet egy többfogásos vacsorának, szószos (pl.:teriyaki), vagy grillezett húsokhoz , halakhoz is passzol,  de akár önmagában némi rizzsel tálalva ,lehet egy gyors főétkezés vegáknak, vagy a könnyed ételek kedvelőinek. A lényeg hogy nagyon forró serpenyővel dolgozzunk, így a zöldségek roppanósra párolódnak .

 

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • Egy kis fej káposzta/  kínai kel negyede vékony csíkokra vágva
  • egy nagyobb répa fele gyufaszálra vágva
  • egy nagyobb fej hagyma fele felszelve
  • egy nagy maroknyi babcsíra
  • 1 ek olaj
  • 2 tk szójaszósz
  • frissen őrölt bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

Egy wokban, vagy széles, nyeles serpenyőben  hevíts olajat, dobd  rá a felvágott zöldségeket (kivéve a babcsírát). Gyakran keverd és rázd a hozzávalókat. Pár perc múlva tedd hozzá a babcsírát is, sózd, borsozd , öntsd bele a szójaszószt és így együtt pirítsd még 2-3 percig. Ne felejtsd el mozgatni a zöldségeket a serpenyőben. Egy darabka répa megkóstolásával ellenőrizd, hogy elkészült-e az étel.