Hiyayakko

(ejtsd: hijajakko)

Egy tipikusan nyári étel következik. Könnyű, tápláló tofusaláta, ami szinte elolvad a szájban! Ez a férjem egyik kedvenc tofus fogása. Én házi tofuból szoktam készíteni, mert abból a legfinomabb. Ha lusta vagy nekiállni a tofunak, selyemtofuval is megcsinálhatod, ezzel amúgy is gyakran készül. Bár most pont nincs olyan fullasztó meleg, de hamarosan lesz, és akkor nagyon jól jön majd ez a recept! Biztos vagyok benne, hogy még azoknak is ízlik majd, akik amúgy nem szeretik a tofut. Tökéletes kiegészítő fogás, de  nassoláshoz sem utolsó. Semmilyen varázslat nem kell hozzá és 2 perc alatt megvan.

 

RECEPT

 

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • -egy doboz selyemtofu 2 adagba szedve, vagy 250-300g házi tofu nagyobb kockákra vágva.
  • - egy kis tasak katsuo bushi (bonito halpehely)
  • - minőségi, japán szójaszósz
  • - finomra vágott újhagyma zöldje
  • - finomra reszelt friss gyömbér

 

Elkészítés:

A tofut rakd két kis tálkába, önts rá szójaszószt és szórd meg a fenti hozzávalókkal ízlés szerint. Jó étvágyat!:)

 

 

(Az alsó képen egy tasaknyi katsuo bushi látható. Ez szárított, füstölt és sózott bonito hal forgácsa, amiből az eredeti japán dashi alaplevet készítik, de fűszerezésre és dekorációs célokra is sokat használják a japán konyhában. Eddig csak japán élelmiszerboltban, és a Fővám téri Ázsia boltban láttam . Ne szomorodj el, ha nem tudod beszerezni, próbáld ki nélküle is ezt a receptet. Nem fogsz csalódni.:) )